Oppskrifter

Saftige sjokolade cupcakes

Å lete etter den perfekte oppskriften kan være utmattende fordi det er så mange der ute. Jeg har prøvd uttalige cupcakes over årene, men denne er min absolutt favoritt oppskrift. Jeg vet at vi alle har forskjellige preferanser når det kommer til smak, men jeg tror helt ærlig at du ikke kan gå feil med denne.

Hva gjør en sjokolade cupcake så saftig? Buttermilk (Kjernemelk), brunt sukker og ett snev av olje.

  • Olje – Kakaopulver er veldig tørt, så for å gjøre cupcakesene dine saftige, vil du trenge olje. Noen oppskrifter bruker smør (som min) for ekstra smak og tekstur men olje hjelper virkelig for å holde sjokolade cupcakesene saftige.
  • Varm buttermilk – Ikke bare hjelper varm kjernemelk til å bloome kakaopulveret, det gjør også cupcakesene supermøre og saftige.
  • Brunt sukker – Visste du at hvitt sukker er det samme som brunt sukker med fuktigheten fjernet? Den fuktigheten kalles melasse. Om du ønsker å tilsette fuktighet til en oppskrift, erstatt halvparten av det hvite sukkeret med bunt sukker. Det brune sukkeret tilfører også en dypde på smaken som er nydelig. Husk å sikte det brune sukkeret så du fjerner harde klumper.

Saftige sjokolade cupcakes

Forarbeid 10 mins
Tilbredningstid 20 mins
Course Dessert
Porsjoner 24

Ingredienser
  

  • 150 gr smør romtemperert
  • 170 gr hvitt sukker
  • 120 gr brunt sukker siktet
  • 2 stk store egg romtemperert
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 250 gr hvetemel
  • 50 gr kakaopulver dutched eller naturell
  • 1 ss espressopulver valgfritt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 3 dl buttermilk varm (les notatene)
  • 60 gr vegetablilsk olje

Slik gjør du
 

  • Forvarm ovnen til 170 C og forbred muffinsformene ved å ha papir muffinsformer i de.
  • Varm kjernemleken i mikrobølgeovnen og bland det med olje og vanilje, sett det til siden.
  • Visp sammen, hvetemel, bakepulver, siktet kakaopulver og espressopulver, sett det til siden.
  • Bland smør, hvitt sukker, siktet brunt sukker og salt med visp på kjøkkenmaskinen til det er lett og luftig, bytt så til flatvisp hvis du har en.
  • Skrap bollen for å sørge for at alt er blandet godt.
  • Mens du mikser på lav hastighet, tilsett 1/3 av melmiksen din, etterfulgt av 1/3 med kjernemelk miksen. Gjør dette to ganger til det har akkurat blitt blandet.
  • Fyll papir muffinsformene 2/3 fulle og bak i 18-20 min til de er satt. Vær forsiktig så de ikke blir overstekt.
  • La de bli helt avkjølt før du har på frosting.
Stikkeord cupcake, muffin, sjokolade

Til frosting kan du bruke vår sveitsiske marengssmørkrem, den går perfekt med disse cupcakesene.

Notater

Buttermilk (Kjernemelk) er nødvendig for denne oppskriften. Du kan lage din egen versjon om du trenger. Tilsett 1 spiseskje hvit eddik eller sitromsaft til 1 dl melk og la det stå i 10 min. Det virker bedre med helmelk, men jeg lager det ofte med lettmelk og det virker bra. Den hjemmelagde “kjernemelken” vil være litt klumpete og klar til å brukes i denne oppskriften.

Relaterte inlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *