Blogg
Hjem » Oppskrifter »
Hjemmelaget fruktis på pinne
-
Skrevet av
Silvia

18
jul
Denne oppskriften er laterlig enkel fordi du trenger kun 2 ingredienser og ingen iskrem maskin.
Ved å lage din egen iskrem vet du nøyaktig hva som kommer til å være i den. Den kan være sunnere (eller ikke *blunk blunk*) hvis du ønsker det! Det er også flott siden du kan lage akkurat hvilken smak du ønsker!
Denne versjonen er allerede ganske søt siden hovedingrediensen er kondensert melk, så hvis du er som meg og ikke liker altfor søte ting du kan bare gjøre som meg: Til denne oppskriften tilsett en ekstra halv pakke med fryst fukt, så istedenfor å bruke 500 gram bruker jeg 750 gram, sluttresultatet vil være en kremete, litt søt og fruktig iskrem.
Hvorfor kondensert melk og ikke melk eller fløte?
Kondensert melk er kumelk hvor vanninnholdet er fordampet bort. Den tykke og sirupaktige melken virker som søtemiddel og myker opp iskremen, av den grunn vil iskremen ende opp kremete og vil ikke bli full av iskrystaller som skjer når vi lager den med bare melk.
Ting du vil trenge:

Frukt is-pinne
Forarbeid 5 minutter min
Rett Snack
Porsjoner 12 is-pinner
Utstyr
- Blender
- Iskrem silikonform
- Ispinner i tre (eller andre)
- Fryser
Ingredienser
- 1 boks Kondensert Melk
- 500 gr Fryst frukt
Slik gjør du
- Ha frukt og kondensert melk i en blender og kjør til du har en puré.
- Forbered iskrem silikonformen med ispinnene.
- Fyll opp formen forsiktig helt til toppen, hvis du økser å tilsette frukt er dette tiden for å gjøre det.
- Sett de i fryseren 3-4 timer før de er klare til servering, iddelt over natten.
Tips
- Det er ikke nødvendig å bruke fryst frukt, du kan også bruke fersk frukt, den eneste grunnen til at jeg bruker fryst frukt er fordi de smaker godt, de er billigere og de er tilgjenglig hele året.
- Hvis du ønsker en versjon med mindre sukker finnes det en usøtet kondensert melk. Jeg har aldri prøvd den, men den ser ut til å ha de samme ingrediensene minus sukkeret, så den burde virke, hvis du bruker den, send meg en melding og si ifra!
- Det avhenger av fryseren din hvor lenge iskremen må være i fryseren før den er fryst, i mitt tilfelle trengs det minst 5 timer før den er helt fryst.
Stikkeord is, is-pinner, iskrem
OPPBEVARING
OPPSKRIFTVARIANTER
OPPBEVARING
Lagre de i fryseren og ta den ut med en gang du vil spise den, den trenger ikke tid til å bli myk. Den vil være myk å bite i med en gang.
Du kan lagre den direkte i silikonformen, eller om du ønsker å lage mange på forhånd, som jeg gjør, jeg lagrer de i individuelle poser så jeg kan ut en fra fryseren når jeg ønsker å gi etter for fristelsen.
OPPSKRIFTVARIANTER
Det beste med denne oppskriften er at du kan endre den til å lage forskjellige smaker, bruk hvilken frukt du ønsker, lag enkel smaker, miks de sammen eller lag half and half. Alt er lov!
- Vanilje: Erstatt frukten med 3dl kremfløte og tilsett 2 spiseskjeer med vaniljeekstrakt.
- Sjokolade: Erstatt frukten med 3dl kremfløte og tilsett 2 spiseskjeer med usøtet kakaopulver.
- Sitron: Erstatt frukten med 2dl lemon curd, tilsett sitronskall om du ønsker den ekstra skarp.
- Tilsett hva du ønsker i miksen: biter av frukt, sprinkles, sjokoladebiter, fudge, hva som helst! Bare lag din helt egne spesielle godbit!
Tags:
Relaterte Innlegg
01
des
Det perfekt sukkerbrød
-
Skrevet av
Silvia
- 0 comments
I dag tar vi en deilig dykk inn i magiske verdenen av sukkerbrød – det ultimate grunnlaget for enhver kakeeventyr!Su...
05
des
Julens hjemmelagde pepperkaker
-
Skrevet av
Silvia
- 0 comments
Denne klassiske pepperkakeoppskriften er enkel å lage, perfekt til pynt og alltid så sååå nydelig.
Hvis du planlegger å bake ...
14
mar
Superenkle vanilje muffins
Dette er den enkleste vaniljemuffinsoppskriften du kan finne.Hvis du er ny på å lage cupcakes, så er dette den perfekte startoppskri...
10
des
Perfekt melisglasur til cookies
-
Skrevet av
Silvia
- 0 comments
Denne glasuren er perfekt for å dekorere cookies, lage intrikate design, bokstaver eller blomsterdekorasjoner.Det er favoritt...
16
sep
Saftige sjokolade cupcakes
-
Skrevet av
Silvia
- 3 comments
Å lete etter den perfekte oppskriften kan være utmattende fordi det er så mange der ute. Jeg har prøvd uttalige cupcakes over årene,...
24
aug
American buttercream frosting
-
Skrevet av
Silvia
Det er alltid bra å ha en enkel oppskrift for smørkrem i arkivene sine, og dette er en du vil beholde! Jeg advarer deg: DEN ER SØT.De...
27
jun
Sveitsisk marengssmørkrem
-
Skrevet av
Silvia
Dette er min ultimate favoritt når det kommer til å fylle kaker, eller frosting på cupcakes, hvorfor? Det er veldig lett, det smaker ny...
22
mar
Hvordan lage spiselig lim, raskt
-
Skrevet av
Silvia
Veldig mange bruker vann for å feste fondant biter sammen, men ofte kan vann være litt for tynt og glatt, og virker ikke så godt å l...
20
mar
Lag din egen marshmallow fondant
-
Skrevet av
Silvia
Marshmallow fondant
Slik lager du din egen marshmallow fonda...