Tips & Triks

Frostinger for kaker: Utforsk en verden av søte smaker!

Når det kommer til å pynte kaker, er det få ting som kan måle seg med en deilig, smakfull frosting. Frosting er prikken over i-en som løfter kaken til nye høyder og gir den et vakkert utseende. Heldigvis har vi en rekke ulike frostinger å velge mellom, hver med sin egen unike smak og konsistens. Her er noen av de mest populære frostingen for kaker som vi kan utforske:

SMØRKREM (buttercream): Smørkrem er en klassiker når det kommer til frosting. Denne kremen er laget ved å blande mykt smør med melis og vaniljeekstrakt. Smørkrem er allsidig og kan tilpasses ved å tilsette forskjellige smaker som sjokolade, kaffe eller fruktpuré, mulighetene er uendelige.
Du kan bruke smørkrem som fyldig fyll mellom lagene, og det er veldig nyttig å dekke kakene i ett tynt lag (crumb coat) slik at de blir glatte og klare til å dekkes med fondant eller marsipan. En av de mest brukte smørkremene er den amerikanske smørkremen, sjekk oppskriften vår her American buttercream frosting

KREMOSTGLASUR (cream cheese frosting): Denne glasuren er silkemyk og har en deilig kremostsmak. Den er vanligvis laget ved å blande kremost, melis og vaniljeekstrakt. Kremostglasur passer perfekt til gulrotkake eller red-velvet-kake, men den kan også brukes på andre kaker som ønsker en litt syrlig smak og kremete konsistens.
Det er ikke et godt alternativ hvis kaken må holde seg lenge ute av kjøleskapet. Se opskritfen her Ostekrem frosting

SJOKOLADE GANACHE (chocolate ganache): Hvis du er en sjokoladeelsker, er sjokolade ganache et must! Denne glasuren er laget ved å smelte sjokolade og blande den med varm fløte. Resultatet er en glatt, glinsende glasur som gir kaken en intens sjokoladesmak. Sjokoladeglasur kan brukes til å dekke hele kaken, fylle den mellom lagene, eller til å lage dekorative mønstre og pynt.
Det absolutt beste å dekke en kake med før du påfører fondant.
Garantert skarpe kanter

KARAMELLGLASUR (caramel frosting): Karamellglasur gir en herlig søt og klebrig smak til kaken. Denne glasuren er laget ved å koke sukker og fløte sammen til det blir en fyldig og rik karamellsaus. Når sausen er avkjølt, kan den piskes til en glatt glasur som kan smøres på kaken. Karamellglasur er perfekt for de som ønsker en ekstra søt og dekadent smak.
Bland litt av denne karamellglasuren med smørkrem og du vil få en jevn og smakfull karamell smørkrem

MARENGS (meringue): Marengs er en lett og luftig frosting som er laget av stivpiskede eggehviter og sukker. Denne frostingen er perfekt for de som ønsker en søt og fluffy topping på kaken. Marengs kan brukes til å lage flotte topper og pynt, eller den kan ristes i ovnen for å gi en sprø og søt skorpe.

MARENGSSMØRKREM: Så enkelt og likevel så velsmakende! det beste alternativet når du ikke vil ha en altfor søt frosting.
Til din favorittoppskrift av marengs, legg til mykt smør, pisk godt og du vil få den mest fantastiske frostingen, marengssmørkremen er spesielt god til å ha på kaker og cupcakes.
Den mest kjente (min ultimate favoritt) varianten av denne frostingen er den sveitsiske marengssmørkremen, sjekk oppskriften vår her Sveitsisk marengssmørkrem

Uansett hvilken frosting du velger, er det viktig å huske at smaken og konsistensen kan tilpasses etter din egen preferanse.
Utforsk gjerne forskjellige oppskrifter og legg til din personlige vri.

Med en fantastisk frosting kan du virkelig gjøre kaken til et kunstverk som vil glede både øyne og smaksløker!

Silvia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *