Tips & Triks

De 7 vanligste feilene når du lager franske makroner (og hvordan du unngår dem!)

Hei, alle bakeentusiaster! I dag skal vi snakke om en av mine personlige favoritter - de fantastiske franske makronene. Disse små, luftige delikatessene kan være ganske utfordrende å mestre, og selv de mest erfarne bakerne kan gjøre feil. Men ikke bekymre deg! Jeg er her for å guide deg gjennom de 7 vanligste tabbene når du lager makroner, slik at du kan imponere alle med dine perfekte kreasjoner.

 1. Slurve med målene: Når det kommer til makroner, er nøkkelen nøyaktighet. Ikke la deg friste til å gjette mengden ingredienser eller improvisere. Det er som en vitenskap! Så finn frem kjøkkenvekten din og mål alt nøye. Å være en "kreativ" baker kan ende opp med å gi deg noen ganske rare makroner.
 2. Sluntre med silingen: Du vet den delen hvor du må sile mandelmelet og melisblandingen? Ja, den er ikke bare der for pynt. Å hoppe over silingen kan føre til klumpete og grove makroner. Så ta deg tid til å sile ingrediensene og få bort de irriterende klumpene. Makronene dine vil takke deg!
 3. Å være utålmodig: "Tålmodighet er en dyd", sier de, og det gjelder spesielt for makronbaking. La makronene hvile etter at du har rørt sammen ingrediensene og pipet dem ut på bakebrettet. Denne hviletiden hjelper makronene med å danne skorpe og gir den karakteristiske teksturen. Å være utålmodig og putte dem direkte i ovnen kan ende opp med makroner uten følelse og struktur. Og hvem vil ha det?
 4. La fuktighet ødelegge festen: Makroner er veldig følsomme for fuktighet, så hvis du bor et sted med høy luftfuktighet (Norge? duh!), kan det være en utfordring. Prøv å bake på en tørr dag eller bruk aircondition for å skape det perfekte bakeklimaet. Hvis ikke, kan du ende opp med klebrige makroner som ikke er så delikate som de burde være.
 5. Ignorerer den mystiske "macaronage"-teknikken: "Macaronage" høres kanskje ut som en trylleformel fra en magiker, men det er egentlig bare en fancy måte å blande makronrøren på. Ikke rør for mye, og ikke rør for lite! Du vil ha en jevn, glatt røre som faller av vispen i en tykk bue. Hvis røren din er for tykk, får du flate makroner, og hvis den er for rennende, får du ikke de søte små "føttene" på makronene. Så gi røren din litt kjærlighet og oppmerksomhet!
 6. Overivrig med fargeleggingen: Såklart, vi vil at makronene våre skal være vakre og fargerike, men vær forsiktig med overdreven fargelegging. Bruk en liten mengde fargegelé eller pulver og tilsett gradvis til du når ønsket farge. Å bli for entusiastisk kan resultere i neonfargede makroner som ser mer ut som de tilhører en sci-fi-film enn en elegant dessert.
 7. Ikke kjenne ovnen din: Nøkkelen er at makroner bakes i en ovn som kan holde temperaturen jevn.
  Hvis temperaturen ikke er jevn i hele ovnen, og hvis du ikke har god varmefordeling, bør du vurdere å rotere brettene inne i ovnen noen ganger i løpet av steketiden.
  Noen bakere synes ikke dette er nødvendig, men du kan trenge det hvis ovnen din krever det, ellers vil makronene bli skjeve eller til og med sprekke på siden som får mer varme.

Glemme at øvelse gjør mester.

La oss være ærlige - selv om du følger alle disse tipsene til punkt og prikke, kan det fortsatt være noen småfeil underveis. Det tar tid å mestre kunsten å lage perfekte makroner. Så ikke gi opp! Fortsett å prøve, eksperimentere og smake på dem uansett hvordan de ser ut. Og før du vet ordet av det, vil du være en makronmester!

Så der har du det, mine kjære makron-elskerer! Unngå disse feilene, og du vil snart være på vei mot makronmagi. Husk å ha det gøy, og ikke bli for opphengt i perfeksjon.
Tross alt er makroner som folk - de er vakre i all sin unikhet.

Lykke til, og nyt de søte smaksopplevelsene som venter på deg!

Silvia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *