Blogg
Hjem » Tips & Triks »
DOWELLING KAKER • Hvorfor, tips og retningslinjer
-
Skrevet av
Silvia

17
feb
Hvorfor må vi bruke dowels?
Dowelling er nødvendig, og ikke ett valg for enhver kake med flere etasjer
- Ved å sette inn en dowel i etasjen under hjelper det å bære vekten av de øverste lagene
- Uten pilarer kan etasjer kollapse, lag kan knuses og dekorasjoner kan forskyves
- En dowel i midten hjelper til med å holde kaken sentrert.
- Plast- eller tre pilarer kan brukes. Tre pilarer er flotte da de kan spisses som en blyant og presses rett gjennom midten, noe som gjør det lettere å transportere.


Tips
- Alle lag må være på et fast individuelt kakebrett som ikke bøyer seg eller er fleksibelt. Brett som bøyer eller er fleksible beveger pilarene, noe som resulterer i at kaken kollapser.
- Rengjør og vask pilarene før du bruker dem for å unngå forurensning.
- Hvis du bruker tre dowel, skjær de unna kaken slik at sagstøv ikke faller på kaken.
- Mål en dowel og sørg for at alle har samme lengde før de settes inn.
- Det er lettere å sette inn en dowel i en avkjølt kake på grunn av kakens fasthet
- Sett dowler rett nedover – ikke på skrå.

1. Spor sirkel:
På toppen av den nederste etasjen din, sentrer en sirkel i papp som har samme diameter som etasjen du stabler oppå den.
Bruk en linjal for å sikre at det er like mye plass hele veien rundt og at pappsirkelen er sentrert.
Spor ytterkanten av pappsirkelen med en tannpirker.
2. Sett inn sugerør:
Innenfor den sporede sirkelen, sett inn et sugerør og bruk en saks til å klippe sugerøret flatt så det er 3 mm over overflaten.
Fortsett å gjøre dette med flere sugerør, pass på å plassere de jevnt over fra hverandre.
3. Legg til topplag:
Innenfor den festede sirkelen, sprøyt noen få klumper smørkrem som vil fungere som lim.
Bruk en spatula til å løfte og plassere neste lag.
Bruk en linjal igjen for å måle mengden gjenværende plass for å bekrefte at laget er sentrert.
Posisjoner på nytt om nødvendig.
4. Senter dowel:
(Dette trinnet er valgfritt, men anbefales på det sterkeste hvis du reiser med en kake av flere etasjer).
Gjør den ene enden av en trepinne spiss med en håndverkskniv eller en blyantspisser.
Hold dowelen foran den stablede kaken og sørg for at dowelen måler 2cm kortere enn den totale høyden på kaken. Hvis ikke, kutt den til passe lengde.
Plasser dowelen i midten av det øverste laget og kjør den gjennom kaken ved å banke på den med en hammer, til like over overflaten av kaken.
Plasser en andre dowel på toppen av den første og bank den andre, for å dytte den første inn i kaken og inn i støttebrettet.
Legg vekk den andre dowelen og fyll det gjenværende hullet med smørkrem.

Bamboo Dowel Rods 20 cm x 7.5 mm – pk/5
kr39,00 inkl. MVABamboo Dowel Rods 40 cm x 7.5 mm – pk/3
kr49,00 inkl. MVAHar du prøvd denne?
Tagg oss med @konditorhuset
eller bruke #konditorhuset
og vis oss hva du har laget
Likte du denne?
Følg oss på @konditorhuset
for å se flere korte tutorials og oppskrifter
Relaterte Innlegg
16
nov
De 7 vanligste feilene når du lager franske makroner (og hvordan du unngår dem!)
-
Skrevet av
Silvia
- 0 comments
Hei, alle bakeentusiaster! I dag skal vi snakke om en av mine personlige favoritter - de fantastiske franske makronene. Disse små, l...
05
des
Julens hjemmelagde pepperkaker
-
Skrevet av
Silvia
- 0 comments
Denne klassiske pepperkakeoppskriften er enkel å lage, perfekt til pynt og alltid så sååå nydelig.
Hvis du planlegger å bake ...
14
mar
Superenkle vanilje muffins
Dette er den enkleste vaniljemuffinsoppskriften du kan finne.Hvis du er ny på å lage cupcakes, så er dette den perfekte startoppskri...
10
des
Perfekt melisglasur til cookies
-
Skrevet av
Silvia
- 2 comments
Denne glasuren er perfekt for å dekorere cookies, lage intrikate design, bokstaver eller blomsterdekorasjoner.Det er favoritt...
16
sep
Saftige sjokolade cupcakes
-
Skrevet av
Silvia
- 3 comments
Å lete etter den perfekte oppskriften kan være utmattende fordi det er så mange der ute. Jeg har prøvd uttalige cupcakes over årene,...
18
aug
Hvordan bruke en onlay
-
Skrevet av
Silvia
Nedenfor er de fleste verktøyene brukt i dette prosjektet. I dette bildet vil du se de to fargene av fondant/gumpaste som ble brukt....
22
mar
Hvordan lage spiselig lim, raskt
-
Skrevet av
Silvia
Veldig mange bruker vann for å feste fondant biter sammen, men ofte kan vann være litt for tynt og glatt, og virker ikke så godt å l...
21
mar
Hvordan lage babysko
-
Skrevet av
Silvia
Disse vakre små skoene er en perfekt sukker topper for enhver babyshower eller dåpskake. Våre babysko kutter sett gjør konstruksjonen a...
20
mar
Hvordan bruke et kakebilde?
-
Skrevet av
KH-butikk
Pass på at kakebildet er romtemperert når det skal legges på kaken, hvis kakebildet er for kaldt kan det knekke, ta bort bes...
20
mar
Hvordan bruke en silikonform
-
Skrevet av
Silvia
Det finnes så mange vindunderlige mønstermatter og former tilgjenglig for kakedekoratører og designere. Alt fra sommerfugler til bla...
16
mar
Hvordan skjære kaken riktig
-
Skrevet av
KH-butikk
Hvorfor? Fordi det er en strålende og genial måte å få perfekt oppdelte kakestykker av den imponerende høye kaken!Du er kansk...
Kan dere gi meg tips på hvordan man skal skjære i en 2 etasjes bryllupskake
Hei Unni!
Ja, selvfølgelig kan vi gjøre det. Vi vil skrive en post om det 🙂
Hei, kan dere legge inn en størrelseguide om antal stykker man få ut av kaker?
Spesielt etasjekaker i forskjellige størrelser?
For eksempel antall personer på en 2etasjers kake der toppen er 17cm i diameter og bunnen 26cm eller toppen 20cm oh bunn 28cm.