Tips & Triks

Hvordan bruke en onlay

Nedenfor er de fleste verktøyene brukt i dette prosjektet. I dette bildet vil du se de to fargene av fondant/gumpaste som ble brukt. Jeg anbefaler å ikke bruke ren fondant med disse onlayene. Fondant kan være litt klebrig, og det vil forhindre den å løsne fint fra onlayen. Bruk en miks av 50/50 med fondant og gumpaste for å gi fondanten litt stabilitet.

Dette er en 20cm ø 15 cm høy kake dekket med fondant og dekorert med Bird with Blossoms,

Start med å børste en god mengde maisstivelse over hele onlayen. Så fjerner du det meste av det ved å riste onlayen. Du trenger bare ett tynt lag maisstivelse for å hindre fondanten i å sitte fast. Det er veldig viktig å ikke hoppe over dette steget, spesielt om onlayen er ny. Fondanten vil sitte mindre fast når onlayen er brukt flere ganger.

Fondanten må være veldig tynn, så å bruke en pastarulle for å få den veldig tynn er veldig nyttig.

Start med nivå 0 og kjør fondanten gjennom til du når nivå 5. Fondanten må være tykk nok slik at den er på samme høyde som kanten på onlayen når den er presset ned. Den skal ikke være under kanten, siden den ellers ikke vil være høy nok til å røre overflaten på kaken og feste seg til den (du vil se det i ett bilde senere).

Ta arket med fondant og legg det forsiktig over onlayen. Først, bruk fingrene dine og press den over hele overflaten for å sikre at fondanten sitter fast i onlayen.

Med en liten rullepinne, rull forsiktig på toppen av fondanten over hele onlayen med å jobbe i seksjoner. Ikke gå fra en ende til den andre på en gang. Ta tiden du trenger og jobb med fondanten i hver eneste seksjon av onlayen.

Fjern det ytre overflødige av fondanten så snart kanten av onlayen skjærer gjennom, også fortsetter jeg å rulle over resten.

Så snart all fondanten er jobbet på slik at den er på samme nivå som onlayen kan du starte å fjerne elementer fra designet om ønskelig.

Det er viktig å få rullet fondaten med en rullepinne/kjevle forsiktig inn i onlayer med mer innviklete detaljer så designet ditt ikke blir forvrengt når du fjerner det overflødige.

Om du ser på denne fulgen, vil du se at noen segmenter med fondant er fjernet for å lage ett mer interessant design. Dette er valgfritt!

For å plassere onlayen på kaken i riktig høyde, du kan bruke en stripe med bakepapir som guide, kutt den til ønsket høyde (5 cm) og lim papiret til kaken med shortening/vegetabilsk fett (ikke med lim). Plasser også ett merke på siden av onlayen og papiret for å få alt sentrert.

Du kan også ta spiselig lim på baksiden av designet ditt for å være sikker på at det vil feste seg godt til kaken, vær forsiktig og ikke putt for mye.

Du kan se denne videoen fra produsenten som viser mange andre måter å bruke onlayer på.

Produkter brukt i tutorialen: