Oppskrifter

American buttercream frosting

Det er alltid bra å ha en enkel oppskrift for smørkrem i arkivene sine, og dette er en du vil beholde! Jeg advarer deg: DEN ER SØT.

Den er rask å lage, og super å bruke når du trenger å lage større mengder, veldig lett å doble uten å regne for mye.

Feilfri, du kan ikke feile på noen måte med denne.

American Buttercream (Amerikansk smørkrem)

Forarbeid 10 minutter
Rett Frosting
Kjøkken American

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin eller håndmikser og bolle til å mikse i.
  • Sil eller sikt

Ingredienser
  

  • 500 gr melis
  • 250 gr smør (romtemperert)
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 ss melk eller kremfløte

Slik gjør du
 

  • Til å starte ta smøret ut av kjøleskapet i godt tid, slik at det kan bli mykere. Dette vil sikre at frostingen er glatt og kremete. Hvis du ser noen klumper i melisen, sikt det i en bolle slik at det vil bli mikset inn jevnere.
  • Miks smøret på middels hastighet i noen minutter, eller til det er glatt og jevnt hvis du gjør det for hånd. Uansett så må smøret se kremete og silkeaktig ut.
  • Sett mikseren på lav, og tilsett melis litt etter litt. Når alt er innblandet, øk hastigheten til middels-lav og miks til det er blandet godt sammen
  • Tilsett vaniljeekstrakten og miks til det er godt blandet. Om du vil farge frostingen er dette tidspunktet for å gjøre det, tilsett fargen nå.
  • Miks på middels hastighet til den er glatt og kremete, smørkremen skal se silkeaktig ut, uten noen klumper.

Tips

  • Sikt melisen for å forhindre at klumper dannes i smørkremen.
  • Det er viktig at smøret er mykt, det må være romtemperert men ikke smeltet. Ikke prøv å mykne det i mikrobølgeovnen, det vil lett smelte for mye og smørkremen vil bli fettete.
  • Hvis smørkremen føles for stiv, tilsett mer melk/kremfløte. Tilsett en spiseskje om gangen til du får ønsket konsistens.
  • Hvis smørkremen din er for flytende, tilsett mer melis, en spiseskje om gangen til du får ønsket konsistens. Mange ganger hjelper det også å la smørkremen avkjøle seg i kjøleskapet i 10 minutter.
  • Denne typen smørkrem vil begynne å tørke og få en sprø hinne over tid.
    Hvis du ikke bruker den med en gang, visp den en kort stund før bruk.
Stikkeord frosting