Kjøkkenmaskin eller håndmikser og bolle til å mikse i.
Sil eller sikt
Ingredienser
500grmelis
250grsmør (romtemperert)
1tsvaniljeekstrakt
1/2ssmelk eller kremfløte
FREMGANGSMÅTE
Til å starte ta smøret ut av kjøleskapet i godt tid, slik at det kan bli mykere. Dette vil sikre at frostingen er glatt og kremete. Hvis du ser noen klumper i melisen, sikt det i en bolle slik at det vil bli mikset inn jevnere.
Miks smøret på middels hastighet i noen minutter, eller til det er glatt og jevnt hvis du gjør det for hånd. Uansett så må smøret se kremete og silkeaktig ut.
Sett mikseren på lav, og tilsett melis litt etter litt. Når alt er innblandet, øk hastigheten til middels-lav og miks til det er blandet godt sammen
Tilsett vaniljeekstrakten og miks til det er godt blandet. Om du vil farge frostingen er dette tidspunktet for å gjøre det, tilsett fargen nå.
Miks på middels hastighet til den er glatt og kremete, smørkremen skal se silkeaktig ut, uten noen klumper.
Merknader
Sikt melisen for å forhindre at klumper dannes i smørkremen.
Det er viktig at smøret er mykt, det må være romtemperert men ikke smeltet. Ikke prøv å mykne det i mikrobølgeovnen, det vil lett smelte for mye og smørkremen vil bli fettete.
Hvis smørkremen føles for stiv, tilsett mer melk/kremfløte. Tilsett en spiseskje om gangen til du får ønsket konsistens.
Hvis smørkremen din er for flytende, tilsett mer melis, en spiseskje om gangen til du får ønsket konsistens. Mange ganger hjelper det også å la smørkremen avkjøle seg i kjøleskapet i 10 minutter.
Denne typen smørkrem vil begynne å tørke og få en sprø hinne over tid. Hvis du ikke bruker den med en gang, visp den en kort stund før bruk.