Oppskrifter

Det perfekt sukkerbrød

I dag tar vi en deilig dykk inn i magiske verdenen av sukkerbrød – det ultimate grunnlaget for enhver kakeeventyr!

Sukkerbrød er som den allsidige superhelten i bakverdenen. Fra å være selve stjernen i en enkel kake til å være den hemmelige ingrediensen som hever enhver feiring, sukkerbrød er den uunnværlige helten du ikke visste du trengte.

Grunnlaget for all godhet:

Sukkerbrød danner fundamentet for de mest fantastiske kreasjoner. Enten du lager en bursdagskake, en festkake eller en enkel søndagskos, er sukkerbrød startpunktet for all bakemoro.

🍰 Kreativitetens lekeplass: Dette myke og luftige brødet er som et tomt lerret for kakekunstnere som deg. Dekk det med fargerik glasur, friske bær, eller lag et lag-på-lag mesterverk – kun fantasien setter grenser!

Flott base for å tilsette hvilken som helst smak og å kombinere med hvilken som helst fylling, sukkerbrød er veldig allsidig, dens myke smak vil tillate deg å tilsette hvilken som helst smakstilsetning du ønsker, av samme grunn vil den passe perfekt med hvilken som helst fylling du velger, fra ganache til en smørkrem, alt passer til sukkerbrød.

Så myk som den kan bli, men fortsatt stabil og fast nok til å lage en stor lagdelt kake med frosting eller hauger med krem og bær.

🍰 Jevn, elegant smuldrete – ingen store eller uregelmessige hull;

🍰 Stekes helt flatt – ingen utjevning nødvendig!

🍰 Ikke altfor søt

Noen tips for å sikre din suksess

      • Mål korrekt - Hvis du noen gang har trodd at kakene dine ble annerledes hver gang, kan det være måten du måler ingrediensene på! En vekt er alltid den mest pålitelige og nøyaktigste måten. Å tilsette for mye mel i oppskriften er den vanligste feilen.
      • Romtempererte ingredienser - Nøkkelen til denne (og nesten hvilken som helst) oppskrift er å jobbe med romtemperatur ingredienser.
        Mange oppskrifter vil ikke spesifisere å ha egg og meieriprodukter i romtemperatur, men det burde de være!
        For best resultat er det lurt å ha alle ingrediensene i samme temperatur, så når du tar ut smøret, gjør det samme med eggene og vaniljesausen/melken.
      • Hold øye med steketiden - Hver ovn er forskjellig og steketiden kan variere, i min ovn vil bunnene være klare på 35 minutter men du trenger kanskje 37 eller kanskje du er ferdig etter 30.
        Når toppen er gyllen og en tannpirker eller bakepinne kommer ren ut, er kaken klare. Å være på vakt når du baker, reduserer sjansene for å ha mørke kanter på bunnen, noe som sikrer at den er lett, myk og fuktig!
      • Kle kakeformene dine med bakepapir - Plasser kakeformene dine på et stort ark med bakepapir. Tegn bunnen av kakeformen med en blyant. Skjær bakepapir i rundinger. Dekk også veggen på formen med bakepapir, lag høye vegger i tilfelle sukkerbrødet ditt blir høyere
      • Avkjøl kakelagene helt  - Vi har alle prøvd å ta snarveier ved å sette sammen en lagkake med halvvarme kakelag. Vel, frostingen smelter fullstendig og får hele kaken til å kollapse. Sørg for at hvert lag er avkjølt– kjøl eller frys lagene hvis du trenger det!

Så, kjære bakevenner, neste gang du kaster deg ut i kakeuniverset, husk å gi sukkerbrødet den æren det fortjener. Det er ikke bare en kakebunn; det er starten på magi og glede!

Silvia

Det perfekt sukkerbrød

Forarbeid 15 minutter
Tilbredningstid 35 minutter
Rett Kaker
Porsjoner 12 biter

Ingredienser
  

  • 4 egg
  • 160 gr sukker
  • 160 gr hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du
 

  • Skru ovnen på 170 grader. Kle en 20 cm form med bakepapir.
  • Bruk kjøkkenmaskin med visp, og pisk romtempererte egg og sukker til en luftig og tykk eggedosis.
    Bruk god tid her, mellom 8-10 minutter, dette avgjør om du får ett luftig sukkerbrød.
  • Sikt hvetemel og bakepulver og vend de forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott, til alt er godt blandet. Vi ønsker å beholder mest mulig luft i røra, deror du må ikke røre mer enn det som er nødvendig
  • Ha røren i formen og stek på 170 grader midt i ovnen i 30-40 minutter (avhenger av din stekeovn) til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Det er viktig å ikke åpne ovnen mens du steker, da faller det sammen på midten.
  • La sukkerbrødet stå og avkjøle seg opp ned i formen noen minutter før det hvelves over på rist.
  • Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
    La kaken avkjøles helt før du skjærer den, fyller og pynter den.
Stikkeord kake, kakebunn, sukkerbrød

Notater

  • Husk at hver ovn fungerer forskjellig, det er viktig å kjenne ovnen din og hvordan temperaturen fungerer. Jeg har for eksempel to ovner, i den ene baker jeg sukkerbrødet mitt på 170ºC, men for den andre er det veldig varmt så jeg må ta det ned til 165ºC ellers steker sidene for fort og da synker det inn midten
  • Jeg bruker så mye blanding til en 20 cm form og får et sukkerbrød på rundt 10 cm høyt, vil du ha det enda høyere er det bare å tilsette 1 egg + 40 gr hvetemel + 40 gr sukker.
  • Vent til sukkerbrødet er helt kaldt før du skjærer det i lag, gjerne kaldt fra kjøleskapet.

MINDRE ELLER STØRRE?

15 cm form:

  • 3 egg
  • 120 gr sukker
  • 120 gr hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver

22 cm form:

  • 5 egg
  • 200 gr sukker
  • 200 gr hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver

25 cm form:

  • 6 egg
  • 240 gr sukker
  • 240 gr hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver

Kanskje du trenger disse...

Har du prøvd denne?

Tagg oss med @konditorhuset
eller bruke #konditorhuset
og vis oss hva du har laget

Likte du denne?

Følg oss på @konditorhuset
for å se flere korte tutorials og oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *