Oppskrifter

Sveitsisk marengssmørkrem

Dette er min ultimate favoritt når det kommer til å fylle kaker, eller frosting på cupcakes, hvorfor? Det er veldig lett, det smaker nydelig!
Jeg er ingen stor fan av søte ting (morsomt ikke sant? Feil bransje kanskje? Jeg skulle vært grillmester istedenfor) men denne smørkremen kan jeg bokstavelig spise med skje uten å bli lei av den.

En ekstra fordel med denn smørkremen er at den er super enkel å jobbe med, bra til å farge, og siden den er litt blekere enn andre smørkremer holder fargene seg ganske korrekt, det er også en veldig god oppskrift til å tilsette smaker, siden det ikke er en veldig søt krem tillater det deg til å tilsette en hvilken som helst krem, syltetøy eller smakstilsetting og få ett utmerket resultat hver eneste gang.

Sveitsisk marengssmørkrem

Dette er en kjempelekker og god smørkrem som jeg liker godt å bruke til muffins og kaker, nydelig og ikke så søt på smak, samt at den er perfekt til piping.
Forarbeid 20 minutter
Tilbredningstid 10 minutter
Totalt 30 minutter
Rett Frosting

Utstyr

 • Kjøkkenmaskin, du kan bruke håndmikser, det vil ta lengre tid men vil fortsatt virke
 • Medium stor kjele for småkoking

Ingredienser
  

 • 3 stk eggehviter romtemperert
 • 250 gr sukker
 • 250 gr smør romtemperert

Slik gjør du
 

 • Sett en kjele med vann til koking, du trenger ikke mye vann, bare nok til at kjelen ikke koker tørr mens du holder på, ha kjelen på lav varme, slik at vannet så vidt småkoker.
 • Ha eggehviter og sukker i en glass eller metallbolle
 • Sett bollen over kjelen, bruk en visp og rør jevnt i eggehvitene og sukkeret slik at det blander seg, du trenger ikke å piske, men rør jevnt slik at eggehvitene ikke vil koke i bunnen eller samle seg på siden av bollen, ideen er at vi smelter sukkeret med varmen fra det kokende vannet. Det er SUPER VIKTIG at bollen ikke er i kontakt med vannet, det er dampen som skal smelte sukkeret sakte.
 • Bland godt til alt sukkeret har løst seg opp.
  For å sjekke om eggehvitene og sukkeret er ferdig over vannbadet, dypp en finger i blandingen, ikke vær bekymret det er ikke for varmt. Hvis du ikke kjenner noen sukkerkorn når du gnir fingrene dine, er blandingen ferdig.
 • Ha eggehviteblandingen over i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, og visp til blandingen er blitt tykk, hvit og romtemperert. Du skal nå ha fått en tykk marengs. 
 • Ha bollen med blandingen over kjøkkenmaskinen, pisk med ballongvisp til kremen er avkjølt. Det står at det tar noe mellom 10 til 20 minutter de må bære stiv, blank og bollen må ikke kjennes varm lenger, hvor lenge den tar avhenges av kjøkkenmaskinen din.
 • Når marengsen ikke kjennes varm lenger du kan bytte fra ballongvisp til flatvisp.
  Hvis marengsen er stiv, men kjennes fortsatt varm, stopp med en gang og la den stå til den føles kjøligere, hvis du har det travelt du kan sette den i kjøleskapet i ca. 10 minutter så den vil avkjøles raskere.
 • Tilsett smøret litt av gangen, jeg anbefaler å dele smøret i kuber mens det er kaldt, da er det lettere å tilsette det i blandingen når det er romtemperert.
  Blandingen kan se flytende ut, men ikke få panikk! Den vil stivne når alt smøret er blandet inn.

Tips

 • Du kan hjelpe deg med ett sukkertermometer, når blandingen når rundt 40ºC er den ferdig. Jeg vil fortsatt anbefale å gjøre finger testen da det er det ultimate beviset på at blandingen er klar. Personlig bruker jeg begge hver gang.
 • Det er viktig at smøret er romtemperert ellers vil du ende opp med klumper av smør overalt, og de er vanskelig å fjerne når alt er mikset
 • Det er VELDIG viktig at marengsen din ikke er varm når du tilsetter smøret, ellers vil smøret smelte og vil ikke mikses godt inn slik at du ender opp med en smørkrem som ser skilt ut.
 • Om smørkremen ser for flytende ut etter du har mikset inn alt smøret, ikke få panikk, hold tårene, det er noen ting du kan gjøre:
  - Bytt fra flatvisp tilbake til ballongvisp og visp som du aldri har gjort før, etter en stund vil den stivne, jeg lover.
  - Det er en sjanse for at kremen fortsatt var for varm når du tilsatte smøret, hvis det er slik, ta den til kjøleskapet for ca. 10 min, visp den noen minutter og repeter dette til kremen har fått den konsistensen du ønsker.
Stikkeord buttercream, frosting, smørkrem

Relaterte Innlegg