Oppskrifter

Konditorhuset’s “Takk for din ordre” cookie

Vi har mottat mange meldinger som har etterspurt oppskrifen på cookiesene vi sender til våre kunder sammen med alle ordre vi får.

Så her er den endelig! Dette er den BESTE oppskriften på sugar cookies jeg noen gang har lagd, ingen avkjøling av deigen, cookiesene holder formen når de bakes, de er myke og smakfulle, og best av alt perfekt til dekorering.

Sugar cookies

Forarbeid 10 mins
Tilbredningstid 8 mins
Totalt 18 mins
Course Cookies
Porsjoner 24 store kjeks

Utstyr

  • kjøkkenmaskin (kan også lages uten)
  • Bakematte eller bakepapir
  • Metal spatula / smoother

Ingredienser
  

  • 225 gr smør romtemperert
  • 200 gr sukker
  • 1 stk egg romtemperert
  • 350 gr hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts mandelekstrakt

Slik gjør du
 

  • Forvarm ovnen til 175°C
  • Pisk romtemperert smør og sukker luftig med en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk visp, ca 3 minuter
  • Tilsett egget i mikseren
  • I en separat bolle, bland bakepulver med melet og tilsett litt etter litt i de våte ingrediensene.
  • Kjevle ut deigen på en overflate hvor du har strødd mel og skjær ut til ønsket form.
  • Bak de på 175°C for 8-9 minutter. La de avkjøles på brettet til de er faste nok til du kan oveføre de til en avkjølingsrist

Tips

  • Dersom deigen ser smuldrete ut, fortsett å mikse i 30 sekunder til 1 minutt mer. Deigen skal slippe siden av bollen.
  • Dersom deigen fortsatt ser for tørr eller stiv for mikseren din, ta deigen ut på en overflate, strø mel på overflaten etter behov. Fukt hendene og fullfør knaingen av deigen for hånd.
  • Denne oppskriften virker bedre med tykkere cookies, de jeg lager er 0,6 cm og de blir perfekte.
  • Jeg kjevler ut deigen direkte på en bakematte (du kan også gjøre det over bakepapir), det er mye lettere så jeg slipper å overføre cookiesene til ett brett, og jeg risikerer ikke å ødelegge de eller at de mister formen.
  • Bruk en liten metall spatula for å løfte cookiesen fra benkeplaten (om du ikke har de på en silikonmatte fra starten). Jeg foretrekker å bruke en smoother fordi den er større og gir meg mer trygghet.
  • Når en oppskrift sier du skal bruke romtemperert smør du bør også bruke romtempererte egg. For å ta kulden ut av eggene legger jeg de i en lav bolle med varmt (ikke kokende) vann i 2-3 minutter. Du kan så bruke eggene i oppskriften.
Stikkeord cookies, kjeks