Blogg
Hjem » Oppskrifter »
Konditorhuset’s “Takk for din ordre” cookie
-
Skrevet av
Silvia

26
mai
Vi har mottat mange meldinger som har etterspurt oppskrifen på cookiesene vi sender til våre kunder sammen med alle ordre vi får.

Så her er den endelig! Dette er den BESTE oppskriften på sugar cookies jeg noen gang har lagd, ingen avkjøling av deigen, cookiesene holder formen når de bakes, de er myke og smakfulle, og best av alt perfekt til dekorering.

Sugar cookies
Forarbeid 10 minutter min
Tilbredningstid 8 minutter min
Totalt 18 minutter min
Rett Cookies
Porsjoner 24 store kjeks
Utstyr
- kjøkkenmaskin (kan også lages uten)
- Bakematte eller bakepapir
- Metal spatula / smoother
Ingredienser
- 225 gr smør romtemperert
- 200 gr sukker
- 1 stk egg romtemperert
- 350 gr hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1/2 ts mandelekstrakt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 175°C
- Pisk romtemperert smør og sukker luftig med en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk visp, ca 3 minuter
- Tilsett egget i mikseren
- I en separat bolle, bland bakepulver med melet og tilsett litt etter litt i de våte ingrediensene.
- Kjevle ut deigen på en overflate hvor du har strødd mel og skjær ut til ønsket form.
- Bak de på 175°C for 8-9 minutter. La de avkjøles på brettet til de er faste nok til du kan oveføre de til en avkjølingsrist
Tips
- Dersom deigen ser smuldrete ut, fortsett å mikse i 30 sekunder til 1 minutt mer. Deigen skal slippe siden av bollen.
- Dersom deigen fortsatt ser for tørr eller stiv for mikseren din, ta deigen ut på en overflate, strø mel på overflaten etter behov. Fukt hendene og fullfør knaingen av deigen for hånd.
- Denne oppskriften virker bedre med tykkere cookies, de jeg lager er 0,6 cm og de blir perfekte.
- Jeg kjevler ut deigen direkte på en bakematte (du kan også gjøre det over bakepapir), det er mye lettere så jeg slipper å overføre cookiesene til ett brett, og jeg risikerer ikke å ødelegge de eller at de mister formen.
- Bruk en liten metall spatula for å løfte cookiesen fra benkeplaten (om du ikke har de på en silikonmatte fra starten). Jeg foretrekker å bruke en smoother fordi den er større og gir meg mer trygghet.
- Når en oppskrift sier du skal bruke romtemperert smør du bør også bruke romtempererte egg. For å ta kulden ut av eggene legger jeg de i en lav bolle med varmt (ikke kokende) vann i 2-3 minutter. Du kan så bruke eggene i oppskriften.
Stikkeord cookies, kjeks
OPPBEVARING
OPPSKRIFTVARIANTER
OPPBEVARING
Hvis du må lage deigen på forhånd kan du lage den 1-2 dager i forveien, pakk den godt inn i plastfolie og oppbevar den i kjøleskapet. Når du skal bruke den tar du den bare ut fra kjøleskapet, la den ligge til den er romtemperert og du er klar.
Deigen kan også fryses, pakk den godt i plastfolie og oppbevar den i fryseren opp til rundt 2 måneder. Når du er klar til å bruke den, ta den ut fra fryseren og la den tine til deigen har romtemperatur. Du kan trenge noe ekstra mel for å kjevle ut deigen.
OPPSKRIFTVARIANTER
Det beste med denne oppskriften er a du kan forandre den og få forskjellige smaker av cookies.
- Du kan variere smaken ved å bruke forskjellige ekstrakter, bytt ut ekstraktene i oppskriften med smaker av eget valg, du kan også øke mengdene for å gjøre de mer smakfulle.
- En liten smakstwist som fungerer veldig bra er å tilsette skall fra sitron eller appelsin, kanel pulver, kardemomme eller mørk sjokoladekakao.
Det er veldig lett å forandre fargen ved å tilsette noen dråper matfarge, mulighetene er endeløse.
Produkter relatert til denne oppskriften
Tags:
Relaterte Innlegg
05
des
Julens hjemmelagde pepperkaker
-
Skrevet av
Silvia
- 0 comments
Denne klassiske pepperkakeoppskriften er enkel å lage, perfekt til pynt og alltid så sååå nydelig.
Hvis du planlegger å bake ...
10
des
Perfekt melisglasur til cookies
-
Skrevet av
Silvia
- 0 comments
Denne glasuren er perfekt for å dekorere cookies, lage intrikate design, bokstaver eller blomsterdekorasjoner.Det er favoritt...