Pisk romtemperert smør og sukker luftig med en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk visp, ca 3 minuter
Tilsett egget i mikseren
I en separat bolle, bland bakepulver med melet og tilsett litt etter litt i de våte ingrediensene.
Kjevle ut deigen på en overflate hvor du har strødd mel og skjær ut til ønsket form.
Bak de på 175°C for 8-9 minutter. La de avkjøles på brettet til de er faste nok til du kan oveføre de til en avkjølingsrist
Merknader
Dersom deigen ser smuldrete ut, fortsett å mikse i 30 sekunder til 1 minutt mer. Deigen skal slippe siden av bollen.
Dersom deigen fortsatt ser for tørr eller stiv for mikseren din, ta deigen ut på en overflate, strø mel på overflaten etter behov. Fukt hendene og fullfør knaingen av deigen for hånd.
Denne oppskriften virker bedre med tykkere cookies, de jeg lager er 0,6 cm og de blir perfekte.
Jeg kjevler ut deigen direkte på en bakematte (du kan også gjøre det over bakepapir), det er mye lettere så jeg slipper å overføre cookiesene til ett brett, og jeg risikerer ikke å ødelegge de eller at de mister formen.
Bruk en liten metall spatula for å løfte cookiesen fra benkeplaten (om du ikke har de på en silikonmatte fra starten). Jeg foretrekker å bruke en smoother fordi den er større og gir meg mer trygghet.
Når en oppskrift sier du skal bruke romtemperert smør du bør også bruke romtempererte egg. For å ta kulden ut av eggene legger jeg de i en lav bolle med varmt (ikke kokende) vann i 2-3 minutter. Du kan så bruke eggene i oppskriften.