Oppskrifter

Superenkle vanilje muffins

Dette er den enkleste vaniljemuffinsoppskriften du kan finne.Hvis du er ny på å lage cupcakes, så er dette den perfekte startoppskriften, men hvis du planlegger å lage denne til en fest eller til og med for å starte din egen bedrift som selger cupcakes, er dette oppskriften du vil ha, den er rask å lage og veldig enkel å doble eller tredoble for å få flere muffins.

Så Stine, denne oppskriften er til deg 🙂

Profesjonelle tips for fuktige, fantastiske vaniljecupcakes

  • Mål korrekt – Hvis du noen gang har trodd at cupcakesene dine ble annerledes hver gang, kan det være måten du måler ingrediensene på! En vekt er alltid den mest pålitelige og nøyaktigste måten. Å tilsette for mye mel i oppskriften er den vanligste feilen.
  • Romtempererte ingredienser – Nøkkelen til denne (og nesten hvilken som helst) oppskrift er å jobbe med mykt smør, og hvis du bruker mye tid på kjøkkenet, har du sannsynligvis allerede for vane å ta smøret ut av kjøleskapet på forhånd.
    Mange oppskrifter vil ikke spesifisere å ha egg og meieriprodukter i romtemperatur, men det burde de være!
    For best resultat er det lurt å ha alle ingrediensene i samme temperatur, så når du tar ut smøret, gjør det samme med eggene og vaniljesausen/melken.
  • Hold øye med steketiden – Hver ovn er forskjellig og steketiden kan variere, i min ovn vil muffinsene være klare på 20 minutter men du trenger kanskje 22 eller kanskje du er ferdig etter 18.
    Når sentrene har hevet seg og en tannpirker kommer ren ut, er cupcakesene klare. Å være på vakt når du baker, reduserer sjansene for å ha mørke kanter på cupcaken, noe som sikrer at den er lett, myk og fuktig!

Superenkle vanilje muffins

Forarbeid 10 mins
Tilbredningstid 20 mins
Course Dessert
Porsjoner 12 muffins

Ingredienser
  

  • 125 gr hvetemel
  • 125 gr hvitt sukker
  • 1/4 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 125 gr smør romtemperert
  • 2 stk store egg romtemperert
  • 1/4 ts vanilje ekstrakt
  • 2 ss vaniljesaus valgfritt

Slik gjør du
 

  • Forvarm ovnen til 170 C og forbred muffinsformene ved å ha papir muffinsformer i de.
  • Sikte sammen, hvetemel, sukker, bakepulver og natron, sett det til siden.
  • Tilsett smøret og eggene og visp til alt er godt blandet med flatvisp på kjøkkenmaskinen i rundt ett minutt på lav hastighet, ikke vær bekymret om du ikke har en kjøkkenmaskin, du kan utmerket lage de med en håndvisp
  • Tilsett vaniljesausen og vaniljeekstrakten i røren og visp på middels hastighet i ca. 30 sekunder.
  • Skrap bollen for å sørge for at alt er blandet godt.
  • Fyll papir muffinsformene 2/3 fulle og bak i 18-20 min til de er satt. Vær forsiktig så de ikke blir overstekt.
  • La de bli helt avkjølt før du har på frosting.
Stikkeord cupcake, muffin, vanilje

Til frosting kan du bruke vår sveitsiske marengssmørkrem, den passer perfekt til disse cupcakesene.

Notater

Du kan erstatte vaniljesausen med melk, men jeg vil sterkt anbefale deg å ikke gjøre det siden vaniljesausen er det som gir den ekstra vaniljesmaken og gjør cupcaken ekstra saftig.

Har du prøvd denne?

Tagg oss med @konditorhuset
eller bruke #konditorhuset
og vis oss hva du har laget

Likte du denne?

Følg oss på @konditorhuset
for å se flere korte tutorials og oppskrifter

Back to list

Relaterte Innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *