Blogg
Hjem » Oppskrifter »
Superenkle vanilje muffins
-
Skrevet av
Silvia
![](https://konditorhuset.no/wp-content/uploads/2022/03/feat_opp_vanilje_muffins-min.jpg)
14
mar
Dette er den enkleste vaniljemuffinsoppskriften du kan finne.Hvis du er ny på å lage cupcakes, så er dette den perfekte startoppskriften, men hvis du planlegger å lage denne til en fest eller til og med for å starte din egen bedrift som selger cupcakes, er dette oppskriften du vil ha, den er rask å lage og veldig enkel å doble eller tredoble for å få flere muffins.
Profesjonelle tips for fuktige, fantastiske vaniljecupcakes
- Mål korrekt – Hvis du noen gang har trodd at cupcakesene dine ble annerledes hver gang, kan det være måten du måler ingrediensene på! En vekt er alltid den mest pålitelige og nøyaktigste måten. Å tilsette for mye mel i oppskriften er den vanligste feilen.
- Romtempererte ingredienser – Nøkkelen til denne (og nesten hvilken som helst) oppskrift er å jobbe med mykt smør, og hvis du bruker mye tid på kjøkkenet, har du sannsynligvis allerede for vane å ta smøret ut av kjøleskapet på forhånd.
Mange oppskrifter vil ikke spesifisere å ha egg og meieriprodukter i romtemperatur, men det burde de være!
For best resultat er det lurt å ha alle ingrediensene i samme temperatur, så når du tar ut smøret, gjør det samme med eggene og vaniljesausen/melken. - Hold øye med steketiden – Hver ovn er forskjellig og steketiden kan variere, i min ovn vil muffinsene være klare på 20 minutter men du trenger kanskje 22 eller kanskje du er ferdig etter 18.
Når sentrene har hevet seg og en tannpirker kommer ren ut, er cupcakesene klare. Å være på vakt når du baker, reduserer sjansene for å ha mørke kanter på cupcaken, noe som sikrer at den er lett, myk og fuktig!
![Silvia Silvia](https://konditorhuset.no/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Silvia-qahm8lnyde2ikuicyqcsvfmndxcs8fpp5nae2wmmde.webp)
![](https://konditorhuset.no/wp-content/uploads/2022/03/feat_opp_vanilje_muffins-min-300x300.jpg)
Superenkle vanilje muffins
Forarbeid 10 minutter min
Tilbredningstid 20 minutter min
Rett Dessert
Porsjoner 12 muffins
Ingredienser
- 125 gr hvetemel
- 125 gr hvitt sukker
- 1/4 ts natron
- 1/2 ts bakepulver
- 125 gr smør romtemperert
- 2 stk store egg romtemperert
- 1/4 ts vanilje ekstrakt
- 2 ss vaniljesaus valgfritt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 170 C og forbred muffinsformene ved å ha papir muffinsformer i de.
- Sikte sammen, hvetemel, sukker, bakepulver og natron, sett det til siden.
- Tilsett smøret og eggene og visp til alt er godt blandet med flatvisp på kjøkkenmaskinen i rundt ett minutt på lav hastighet, ikke vær bekymret om du ikke har en kjøkkenmaskin, du kan utmerket lage de med en håndvisp
- Tilsett vaniljesausen og vaniljeekstrakten i røren og visp på middels hastighet i ca. 30 sekunder.
- Skrap bollen for å sørge for at alt er blandet godt.
- Fyll papir muffinsformene 2/3 fulle og bak i 18-20 min til de er satt. Vær forsiktig så de ikke blir overstekt.
- La de bli helt avkjølt før du har på frosting.
Stikkeord cupcake, muffin, vanilje
Til frosting kan du bruke vår sveitsiske marengssmørkrem, den passer perfekt til disse cupcakesene.
Notater
Du kan erstatte vaniljesausen med melk, men jeg vil sterkt anbefale deg å ikke gjøre det siden vaniljesausen er det som gir den ekstra vaniljesmaken og gjør cupcaken ekstra saftig.
OPPBEVARING
OPPSKRIFTVARIANTER
OPPBEVARING
Disse cupcakes er fine over natten, hvis de står tildekket. Du kan sette de i kjøleskapet i tre dager, men de bør få romtemperatur før de spises. Smørbaserte kaker må alltid varmes opp litt.
Hvis de ikke har frosting, kan du pakke de inn i plastfolie og fryse cupcakesene i opptil to måneder.
OPPSKRIFTVARIANTER
Denne cupcake-oppskriften er en allsidig oppskrift, du kan legge til andre ingredienser og endre smaken fullstendig.
Det er mange alternativer, sitron, mandel er populært cupcake-valg! bare bytt ut vaniljesausen med melk og bytt ut vaniljeekstrakten med den smaken du ønsker.
Hvis du vil ha sjokolademuffins bør du sjekke ut oppskriften på Saftige sjokolade cupcakes, det er et rikt sjokoladestykke fra himmelen.
Har du prøvd denne?
Tagg oss med @konditorhuset
eller bruke #konditorhuset
og vis oss hva du har laget
Likte du denne?
Følg oss på @konditorhuset
for å se flere korte tutorials og oppskrifter
Tags:
Relaterte Innlegg
01
des
Det perfekt sukkerbrød
-
Skrevet av
Silvia
- 0 comments
I dag tar vi en deilig dykk inn i magiske verdenen av sukkerbrød – det ultimate grunnlaget for enhver kakeeventyr!Sukkerbrød ...
05
des
Julens hjemmelagde pepperkaker
-
Skrevet av
Silvia
- 0 comments
Denne klassiske pepperkakeoppskriften er enkel å lage, perfekt til pynt og alltid så sååå nydelig.
Hvis du planlegger å bake ...
17
feb
DOWELLING KAKER • Hvorfor, tips og retningslinjer
-
Skrevet av
Silvia
- 3 comments
Hvorfor må vi bruke dowels?
Dowelling er nødvendig, og ikke ett valg for enhver kake med flere etasjerVed å sette inn en dow...
10
des
Perfekt melisglasur til cookies
-
Skrevet av
Silvia
- 2 comments
Denne glasuren er perfekt for å dekorere cookies, lage intrikate design, bokstaver eller blomsterdekorasjoner.Det er favoritt...
16
sep
Saftige sjokolade cupcakes
-
Skrevet av
Silvia
- 3 comments
Å lete etter den perfekte oppskriften kan være utmattende fordi det er så mange der ute. Jeg har prøvd uttalige cupcakes over årene,...
24
aug
American buttercream frosting
-
Skrevet av
Silvia
Det er alltid bra å ha en enkel oppskrift for smørkrem i arkivene sine, og dette er en du vil beholde! Jeg advarer deg: DEN ER SØT.De...
18
jul
Hjemmelaget fruktis på pinne
-
Skrevet av
Silvia
Denne oppskriften er laterlig enkel fordi du trenger kun 2 ingredienser og ingen iskrem maskin.Ved å lage din egen iskrem vet du nøya...
27
jun
Sveitsisk marengssmørkrem
-
Skrevet av
Silvia
Dette er min ultimate favoritt når det kommer til å fylle kaker, eller frosting på cupcakes, hvorfor? Det er veldig lett, det smaker ny...
22
mar
Hvordan lage spiselig lim, raskt
-
Skrevet av
Silvia
Veldig mange bruker vann for å feste fondant biter sammen, men ofte kan vann være litt for tynt og glatt, og virker ikke så godt å l...
21
mar
Hvordan lage babysko
-
Skrevet av
Silvia
Disse vakre små skoene er en perfekt sukker topper for enhver babyshower eller dåpskake. Våre babysko kutter sett gjør konstruksjonen a...
20
mar
Lag din egen marshmallow fondant
-
Skrevet av
Silvia
Marshmallow fondant
Slik lager du din egen marshmallow fonda...
20
mar
Hvordan bruke en silikonform
-
Skrevet av
Silvia
Det finnes så mange vindunderlige mønstermatter og former tilgjenglig for kakedekoratører og designere. Alt fra sommerfugler til bla...