Blogg
Saftige sjokolade cupcakes

Å lete etter den perfekte oppskriften kan være utmattende fordi det er så mange der ute. Jeg har prøvd uttalige cupcakes over årene, men denne er min absolutt favoritt oppskrift. Jeg vet at vi alle har forskjellige preferanser når det kommer til smak, men jeg tror helt ærlig at du ikke kan gå feil med denne.
Hva gjør en sjokolade cupcake så saftig? Buttermilk (Kjernemelk), brunt sukker og ett snev av olje.
- Olje – Kakaopulver er veldig tørt, så for å gjøre cupcakesene dine saftige, vil du trenge olje. Noen oppskrifter bruker smør (som min) for ekstra smak og tekstur men olje hjelper virkelig for å holde sjokolade cupcakesene saftige.
- Varm buttermilk – Ikke bare hjelper varm kjernemelk til å bloome kakaopulveret, det gjør også cupcakesene supermøre og saftige.
- Brunt sukker – Visste du at hvitt sukker er det samme som brunt sukker med fuktigheten fjernet? Den fuktigheten kalles melasse. Om du ønsker å tilsette fuktighet til en oppskrift, erstatt halvparten av det hvite sukkeret med bunt sukker. Det brune sukkeret tilfører også en dypde på smaken som er nydelig. Husk å sikte det brune sukkeret så du fjerner harde klumper.

Saftige sjokolade cupcakes
Forarbeid 10 minutter min
Tilbredningstid 20 minutter min
Rett Dessert
Porsjoner 24
Ingredienser
- 150 gr smør romtemperert
- 170 gr hvitt sukker
- 120 gr brunt sukker siktet
- 2 stk store egg romtemperert
- 1 ts vanilje ekstrakt
- 250 gr hvetemel
- 50 gr kakaopulver dutched eller naturell
- 1 ss espressopulver valgfritt
- 1 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 3 dl buttermilk varm (les notatene)
- 60 gr vegetablilsk olje
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 170 C og forbred muffinsformene ved å ha papir muffinsformer i de.
- Varm kjernemleken i mikrobølgeovnen og bland det med olje og vanilje, sett det til siden.
- Visp sammen, hvetemel, bakepulver, siktet kakaopulver og espressopulver, sett det til siden.
- Bland smør, hvitt sukker, siktet brunt sukker og salt med visp på kjøkkenmaskinen til det er lett og luftig, bytt så til flatvisp hvis du har en. Tilsett eggene og visp til alt er godt blandet.
- Skrap bollen for å sørge for at alt er blandet godt.
- Mens du mikser på lav hastighet, tilsett 1/3 av melmiksen din, etterfulgt av 1/3 med kjernemelk miksen. Gjør dette to ganger til det har akkurat blitt blandet.
- Fyll papir muffinsformene 2/3 fulle og bak i 18-20 min til de er satt. Vær forsiktig så de ikke blir overstekt.
- La de bli helt avkjølt før du har på frosting.
Stikkeord cupcake, muffin, sjokolade
Til frosting kan du bruke vår sveitsiske marengssmørkrem, den går perfekt med disse cupcakesene.
Notater
Buttermilk (Kjernemelk) er nødvendig for denne oppskriften. Du kan lage din egen versjon om du trenger. Tilsett 1 spiseskje hvit eddik eller sitromsaft til 1 dl melk og la det stå i 10 min. Det virker bedre med helmelk, men jeg lager det ofte med lettmelk og det virker bra. Den hjemmelagde “kjernemelken” vil være litt klumpete og klar til å brukes i denne oppskriften.
Relaterte Innlegg
01
des
Det perfekt sukkerbrød
-
Skrevet av
Silvia
- 0 comments
I dag tar vi en deilig dykk inn i magiske verdenen av sukkerbrød – det ultimate grunnlaget for enhver kakeeventyr!Sukkerbrød ...
05
des
Julens hjemmelagde pepperkaker
-
Skrevet av
Silvia
- 0 comments
Denne klassiske pepperkakeoppskriften er enkel å lage, perfekt til pynt og alltid så sååå nydelig.
Hvis du planlegger å bake ...
14
mar
Superenkle vanilje muffins
Dette er den enkleste vaniljemuffinsoppskriften du kan finne.Hvis du er ny på å lage cupcakes, så er dette den perfekte startoppskri...
17
feb
DOWELLING KAKER • Hvorfor, tips og retningslinjer
-
Skrevet av
Silvia
- 3 comments
Hvorfor må vi bruke dowels?
Dowelling er nødvendig, og ikke ett valg for enhver kake med flere etasjerVed å sette inn en dow...
10
des
Perfekt melisglasur til cookies
-
Skrevet av
Silvia
- 2 comments
Denne glasuren er perfekt for å dekorere cookies, lage intrikate design, bokstaver eller blomsterdekorasjoner.Det er favoritt...
24
aug
American buttercream frosting
-
Skrevet av
Silvia
Det er alltid bra å ha en enkel oppskrift for smørkrem i arkivene sine, og dette er en du vil beholde! Jeg advarer deg: DEN ER SØT.De...
18
jul
Hjemmelaget fruktis på pinne
-
Skrevet av
Silvia
Denne oppskriften er laterlig enkel fordi du trenger kun 2 ingredienser og ingen iskrem maskin.Ved å lage din egen iskrem vet du nøya...
27
jun
Sveitsisk marengssmørkrem
-
Skrevet av
Silvia
Dette er min ultimate favoritt når det kommer til å fylle kaker, eller frosting på cupcakes, hvorfor? Det er veldig lett, det smaker ny...
22
mar
Hvordan lage spiselig lim, raskt
-
Skrevet av
Silvia
Veldig mange bruker vann for å feste fondant biter sammen, men ofte kan vann være litt for tynt og glatt, og virker ikke så godt å l...
21
mar
Hvordan lage babysko
-
Skrevet av
Silvia
Disse vakre små skoene er en perfekt sukker topper for enhver babyshower eller dåpskake. Våre babysko kutter sett gjør konstruksjonen a...
20
mar
Lag din egen marshmallow fondant
-
Skrevet av
Silvia
Marshmallow fondant
Slik lager du din egen marshmallow fondant raskt og enkelt ...
20
mar
Hvordan bruke en silikonform
-
Skrevet av
Silvia
Det finnes så mange vindunderlige mønstermatter og former tilgjenglig for kakedekoratører og designere. Alt fra sommerfugler til bla...
Hvor i oppskriften skal eggene inn?
Hei! etter du har blandet alt i steg 4 og blandet litt skal eggene tilsettes. Si ifra hvordan de ble 🙂
Itís difficult to find experienced people for this topic, but you seem like you know what youíre talking about! Thanks