Oppskrifter

Perfekt melisglasur til cookies

Denne glasuren er perfekt for å dekorere cookies, lage intrikate design, bokstaver eller blomsterdekorasjoner.

Det er favorittoppskriften min og jeg bruker den til alt, men spesielt til pepperkaker og til pepperkakerhus fordi den gir en nydelig glatt matt finish og stivner skikkelig hardt.

Det viktigste å mestre når det kommer til royal icing, er å få riktig konsistens. Det er to hovedkonsistenser du trenger å vite om: sprøyte konsistens og “flooding” konsistens.

Sprøyte konsistens: For å sprøyte en kant rundt kakene, eller utføre detaljert arbeid med en sprøytepose, bør glasuren være tynn nok til å presses gjennom den minste pipetuppen din, men tykk nok til at den ikke sprer seg ut når linjen har blitt lagt sprøytet. Glasuren skal se tykk og blank ut, og skal holde stive eller middels stive topper når vispene løftes ut av den. Hvis glasuren er for tynn, vil linjene dine spre seg utover og smelte sammen, og hvis den er for tykk, kan den sprekke eller knekke mens du prøver å sprøyte den (pluss at du må klemme hardt for å få den ut av posen, noe som vil bli et stort problem hvis du lager mye cookies. Du vil ende helt utslitt). For å fikse konsistensen, tilsett bare litt mer melis, en teskje om gangen, for å gjøre den tykkere, eller vann, noen dråper om gangen, for å gjøre den tynnere.

Flooding konsistens: For å få et jevnt, perfekt flatt lag med glasur, tynn glassuren med vann, noen få dråper om gangen, til den har samme konsistens som sirup. Du skal kunne dyppe en skje i glasuren og når du trekker den ut vil du se et bånd av glatt glasure som renner tilbake i bollen. En av de enkleste måtene å teste om glasuren din har riktig konsistens på er å se på dette båndet – båndet skal forbli synlig på toppen av glasuren i bollen i alt fra 3-7 sekunder. Hvis den er synlig lenger enn det, er glasuren for tykk, og trenger litt mer vann. Hvis den forsvinner med en gang, er den for tynn og trenger litt mer melis. (Det er forskjellige preferanser når det kommer til nøyaktig hvor tykk eller tynn flood glasure skal være – jeg foretrekker min på den tykkere siden fordi jeg føler at jeg har mer kontroll over den, men når du har gjort det noen ganger vil du finne hva som fungerer best for deg.)

FARGET GLASUR: Hvis du planlegger å farge glasuren din, foreslår jeg at du lager glasuren til en konsistens, og deretter deler den i så mange boller du trenger forskjellige farger. Jeg anbefaler konditorfarge med gel, i motsetning til den flytende typen, siden den har en veldig levende fargetone, og den vil ikke vanne ut eller endre konsistensen på glasuren.
Når du har alle fargene du trenger, kan du fylle individuelle sprøyteposer med halvparten av hver farge for sprøyting, deretter tynne den gjenværende fargede glasuren til flood konsistens.

Prøv å lage mer glasur enn du tror du trenger i hver farge, på denne måten trenger du ikke gå tilbake og blande på nytt, siden det kan være vanskelig å få nøyaktig samme nyanse to ganger.

Hvor lang tid tar det før Royal Icing tørker?
Tørketiden for royal icing varierer basert på hvor tynn flood glasuren din er og fuktighetsnivået i luften. I gjennomsnitt tar det ca. 8 timer før basen tørker helt. Når kaken min er ferdig dekorert, liker jeg å la den tørke over natten for å være sikker på at alle detaljene er herdet.

Silvia

Perfekt melisglasur til cookies

Forarbeid 10 minutes
Course Glasur

Ingredienser
  

  • 3 stk Eggehviter Eller tilsvarende fra eggehviter på flaske
  • 450 g melis
  • Matfarge Valgfritt

Slik gjør du
 

  • Ta eggehvitene i en bolle til en elektrisk mikser hvor du har enten ballongvisp eller flatvisp. Visp på medium hastighet til blandingen er skummende.
    Du kan gjøre dette for hånd også, men smør deg rikelig med tålmodighet fordi det er viktig at eggehvitene blir skummete.
  • Sikt melisen og tilsett til eggehvitene, pisk på lav hastighet til det er blandet.
  • Øk hastigheten til medium-lav og pisk til blandingen er tykk og skinnende, 3 til 5 minutter.
  • Del glasuren i boller avhengig av hvor mange farger du planlegger å bruke.
    Bruk matfarge til å farge glasuren, og tilsett vann litt etter litt for å få riktig konsistens.
    Bruk en tykkere glasur (uten ekstra vann) for detaljer og kanter og en tynnere (med noen dråper vann) for "flooding", eller for å dekke hele overflaten av cookiesen. Tilsett kun noen dråper om gangen, du blir overrasket over hvor mye tynnere den blir med bare en dråpe

Tips

  • Plasser plastfolie direkte på toppen av glasuren (berører glasuren) for å forhindre at det dannes en hinne på toppen
  • Eggehvitene er hva som gjør at glasuren tørker å blir så hard. Om du lnsker å unngå å bruke rå egg burde du prøve en oppskrift med marengs pulver.

2 kommentarer til “Perfekt melisglasur til cookies

  1. Kaia sier:

    Bruker denne på kransekake, men må kaken står ute i romtemperatur 8 timer for å herde skikkelig, eller herder den i fryseren også?

    1. Silvia sier:

      Hei Kaia
      Jeg har aldri puttet denne melisglasuren i fryseren før den har blitt hard, jeg tror den vil herde uten problemer. Det jeg er usikker på er hvordan den vil være når den tiner igjen, så jeg anbefaler deg å prøve det ut, ta en liten strek over f.eks bakepapir, sett den i fryseren til det er fryst, og ta den ut og se hvordan den er når den har tint ❤ Silvia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *