17
sep
Blogg
Pavlova for nybegynnere
Drøm deg bort i en luftig, søt og sprø pavlova
Perfekt til helgekos, bursdag eller når du bare vil imponere med en enkel, men spektakulær dessert. Med friske bær og krem blir dette en klassiker som alltid får smilene frem.
Grunnlaget for all godhet:
En perfekt pavlova starter med riktig forberedt meringue. Sørg for at bolle og visp er helt fri for fett, og at sukkeret er godt oppløst. Dette gir en blank, sprø og lett meringue med myk kjerne.
Noen tips for å sikre din suksess
Tørk meringuen lenge nok, men ikke overdriv, innsiden skal fortsatt være litt seig.
Avkjøl langsomt i ovnen for å unngå sprekker.
Pisk kremen akkurat passe, ikke over, den skal være myk, men holde fasongen.
Monter pavlovaen kort tid før servering for best kontrast mellom sprøtt og mykt.

Pavlova for nybegynnere
En klassisk pavlova med sprø marengsbunn, silkemyk krem og friske bær. Denne oppskriften med FunCakes Meringue Powder gjør det enkelt å lykkes hver gang, perfekt til fest, bursdag eller bare når du vil imponere
Forarbeid 20 minutter min
Tilbredningstid 2 timer timer 30 minutter min
Rett Dessert
Porsjoner 8 stikker
Utstyr
- Elektrisk mikser med visp
- Stor, helt fettfri bolle (glass eller metall)
- Bakeplate og bakepapir
- Sleiv eller spiseskje, evt slikkepott
- Målebeger og kjøkkenvekt
Ingredienser
- 14 g FunCakes Meringue Powder
- 125 ml kaldt vann
- 125 g fint sukker
- 250 ml kremfløte godt avkjølt
- 2 ss melis
- friske bær og frukt til pynt
- litt vanlig sukker til «is»-effekt på bærene valgfritt
Slik gjør du
- Forbered ovn og utstyrForvarm ovnen til 120 °C for vanlig ovn, eller 100 °C varmluft.Viktig: sørg for at bolle og visp er helt fri for fett, vask i varmt såpevann og tørk godt, tørk gjerne overflate med litt eddik eller sitronsaft og tørkepapir.
- Bland meringue-pulver og vannHa 14 g FunCakes Meringue Powder og 125 ml kaldt vann i bollen, rør kort med visp på lav hastighet til pulveret er oppløst og du har en jevn væske.
- Tilsett sukker gradvis og pisk til stive topperTilsett 125 g fint sukker gradvis, start med ca. 1/3 av sukkeret og visp på medium hastighet til lett skum. Øk så hastigheten til høy og tilsett resten av sukkeret i 2–3 omganger, slik at sukkeret får tid til å løse seg inn. Fortsett å piske til massen er blank, glatt og danner stive topper som står uten å falle sammen. Hvis du gnir en liten mengde mellom fingrene skal du ikke kjenne kornete sukker.
- Form pavlovaen på bakepapirDekk en bakeplate med bakepapir. Hell meringuemassen i en sirkel med diameter ca. 20 cm. Bruk baksiden av en skje eller en slikkepott til å forme en liten grop i midten, og la kanten være litt høyere så kremen holdes på plass. Glatt overflaten etter ønske, eller bruk en spiseskje for dekorative riller.
- Tørk/steik i ovnSett brettet midt i ovnen og la meringuen tørke i ca. 2½–3 timer, sjekk fra 2 timer. Meringuen er ferdig når utsiden er tørr og sprø, og bunnen lett kan løftes fra papiret, mens innsiden fortsatt er litt myk/seig. Tørketid varierer med ovn og luftfuktighet, så vurder ut fra tekstur.
- Avkjøling i ovnNår tørketiden er over, slå av ovnen og la pavlovaen avkjøles i ovnen med døren litt på gløtt til den er helt kald. Dette reduserer risiko for sprekker.
- Pisk kremenPisk 250 ml kald kremfløte med 2 ss melis til myke, men faste topper. Hvis du vil ha fastere krem som tåler opp-piping, kan du bruke kremstabilisator, følg i så fall produsentens dosering og fremgangsmåte. Ikke overpisk til smør.
- Pynt og «is»-effekt på bærLegg pavlovaen på et serveringsfat, fordel kremen i midten og pynt med friske bær. For en «is»effekt på bærene, fukt bærene lett med et par dråper vann eller et lite penselstrøk, rull dem så i vanlig sukker og la dem tørke på bakepapir før du legger dem på pavlovaen.
- Når du skal serverePavlova bør helst monteres kort tid før servering, ettersom kremen gjør meringuen mykere over tid. Monter maks 2–4 timer før servering for best kontrast mellom sprøtt og mykt.
Tips
Feilsøking, korte tips
- Massen blir ikke stiv: sjekk at bollen ikke er fet, at pulveret og vann er målt riktig, og pisk lenge nok.
- Kornete meringue: sukkeret er ikke oppløst, visp litt lenger og tilsett sukkeret saktere.
- Meringuen sprekker kraftig: la den avkjøles sakte inne i ovnen, ikke ta den ut varm rett i kald luft.
- Blir myk/klissete etter montering: skyldes fukt fra krem eller frukt, monter kort tid før servering.
Stikkeord pavlova, meringe, mareng
Notater
- Husk at hver ovn fungerer forskjellig, det er viktig å kjenne ovnen din og hvordan temperaturen fungerer. Jeg har for eksempel to ovner, i den ene baker jeg sukkerbrødet mitt på 170ºC, men for den andre er det veldig varmt så jeg må ta det ned til 165ºC ellers steker sidene for fort og da synker det inn midten
- Jeg bruker så mye blanding til en 20 cm pavlova på rundt 10 cm høyt
Kanskje du trenger disse...

Velg alternativ
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
lilla
rosa
rød
Slikkepott 28 cm
kr59,00 inkl. MVARelaterte Innlegg
01
des
Det perfekt sukkerbrød
- Skrevet av Silvia
I dag tar vi en deilig dykk inn i magiske verdenen av sukkerbrød – det ultimate grunnlaget for enhver kakeeventyr!Sukkerbrød ...
05
des
Julens hjemmelagde pepperkaker
- Skrevet av Silvia
Denne klassiske pepperkakeoppskriften er enkel å lage, perfekt til pynt og alltid så sååå nydelig.
Hvis du planlegger å bake ...
14
mar
Superenkle vanilje muffins
- Skrevet av Silvia
Dette er den enkleste vaniljemuffinsoppskriften du kan finne.Hvis du er ny på å lage cupcakes, så er dette den perfekte startoppskri...
10
des
Perfekt melisglasur til cookies
- Skrevet av Silvia
Denne glasuren er perfekt for å dekorere cookies, lage intrikate design, bokstaver eller blomsterdekorasjoner.Det er favoritt...
16
sep
Saftige sjokolade cupcakes
- Skrevet av Silvia
Å lete etter den perfekte oppskriften kan være utmattende fordi det er så mange der ute. Jeg har prøvd uttalige cupcakes over årene,...
24
aug
American buttercream frosting
- Skrevet av Silvia
Det er alltid bra å ha en enkel oppskrift for smørkrem i arkivene sine, og dette er en du vil beholde! Jeg advarer deg: DEN ER SØT.
De...
18
jul
Hjemmelaget fruktis på pinne
- Skrevet av Silvia
Denne oppskriften er laterlig enkel fordi du trenger kun 2 ingredienser og ingen iskrem maskin.
Ved å lage din egen iskrem vet du nøya...
27
jun
Sveitsisk marengssmørkrem
- Skrevet av Silvia
Dette er min ultimate favoritt når det kommer til å fylle kaker, eller frosting på cupcakes, hvorfor? Det er veldig lett, det smaker ny...
22
mar
Hvordan lage spiselig lim, raskt
- Skrevet av Silvia
Veldig mange bruker vann for å feste fondant biter sammen, men ofte kan vann være litt for tynt og glatt, og virker ikke så godt å l...
20
mar
Lag din egen marshmallow fondant
- Skrevet av Silvia
Marshmallow fondant
Slik lager du din egen marshmallow fondant raskt og enkelt ...








