3stkEggehviterEller tilsvarende fra eggehviter på flaske
450gmelis
MatfargeValgfritt
FREMGANGSMÅTE
Ta eggehvitene i en bolle til en elektrisk mikser hvor du har enten ballongvisp eller flatvisp. Visp på medium hastighet til blandingen er skummende.Du kan gjøre dette for hånd også, men smør deg rikelig med tålmodighet fordi det er viktig at eggehvitene blir skummete.
Sikt melisen og tilsett til eggehvitene, pisk på lav hastighet til det er blandet.
Øk hastigheten til medium-lav og pisk til blandingen er tykk og skinnende, 3 til 5 minutter.
Del glasuren i boller avhengig av hvor mange farger du planlegger å bruke.Bruk matfarge til å farge glasuren, og tilsett vann litt etter litt for å få riktig konsistens.Bruk en tykkere glasur (uten ekstra vann) for detaljer og kanter og en tynnere (med noen dråper vann) for "flooding", eller for å dekke hele overflaten av cookiesen. Tilsett kun noen dråper om gangen, du blir overrasket over hvor mye tynnere den blir med bare en dråpe
Merknader
Plasser plastfolie direkte på toppen av glasuren (berører glasuren) for å forhindre at det dannes en hinne på toppen
Eggehvitene er hva som gjør at glasuren tørker å blir så hard. Om du lnsker å unngå å bruke rå egg burde du prøve en oppskrift med marengs pulver.