Oppskrifter

Julens hjemmelagde pepperkaker

Denne klassiske pepperkakeoppskriften er enkel å lage, perfekt til pynt og alltid så sååå nydelig.

Hvis du planlegger å bake et parti med pepperkaker i løpet av ferien, har jeg den perfekte oppskriften til deg.

Du kan bake de så myke eller sprø som du vil. Oppskriften er perfekt for å bruke alle dine favoritt pepperkake utstikkere.

Den er laget med de deiligste varmende krydderne, inkludert mye ingefær og kanel. Og bonus – et parti pepperkaker som bakes i ovnen vil garantert få hjemmet ditt til å lukte fantastisk!.

Lag noen pepperkakerstjerner til å henge fra juletreet. Denne kakedeigen er ekstremt tilgivende hvis den blir overarbeidet, så den er perfekt for å ha en morsom kveldsbaking med barn, dette er ting som familietradisjoner og minner er laget av.

Kan jeg fryse pepperkaker?

Ja! De stekte pepperkakene fryses veldig bra. Bare stek og avkjøl (men ikke dekorer), oppbevar de i en frysepose eller luftett beholder og frys de for opp til 2 måneder. Du kan ta ut pepperkakene ved behov når gjester kommer, eller tin alle for å dekorere hele partiet på en gang

 

Kan jeg lage deigen eller pepperkakene på forhånd??

Ja! pepperkakene vil vare 2-3 dager oppbevart i en lufttett beholder ved romtemperatur, og de vil fortsatt være like gode som nystekte, etter de 3 dagene kan de begynne å bli litt mykere, eller hardere hvis rommet ditt er for tørt.

Disse er flotte kjeks som kan lages på forhånd til fester! Du kan også lage deigen og ha den i kjøleskapet i 1 uke før du steker den.

Silvia

Pepperkaker

Forarbeid 35 minutter
Tilbredningstid 10 minutter
Totalt 45 minutter
Rett Cookies

Utstyr

  • kjele
  • Kjevle / Rullepinne
  • bolle
  • bakepapir
  • utstikker
  • kjøkkenmaskin (valgfritt)

Ingredienser
  

  • 700 g hvetemel
  • 250 gr smør
  • 150 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 250 g mørk sirup Enda bedre hvis du bruker melasse
  • 1 ss kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt muskatnøtt
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ss natron
  • 2 stk egg
  • 1 stk Skall av en liten appelsin

Slik gjør du
 

  • Smelt smøret og tilsett sirup (eller melassen), sukker, brunt sukker, kanel, ingefær, nellik og muskatnøtt i en kjele, tilsett også appelsinskallet om du velger å bruke det. Rør alt godt sammen.
    Dette er bare for å blande alt godt sammen, vi prøver ikke å koke det, vær forsiktig ellers vil du lett brenne sukkeret og sirupen, noe som vil endre smaken.
  • Bland halvparten av hvetemel og natron med en sleiv i en bolle og tilsett den varme smørblandingen, bland deigen godt sammen, du kan også benytte kjøkkenmaskin.
  • Visp sammen eggene og rør dem inn i blandingen.
  • Tilsett resten av hvetemelet, gjør det litt etter litt, hvis eggene dine ikke er store er det mulig du ikke trenger alt hvetemelet. Til slutt vil du ha en glatt deig, og den skal ikke være veldig tørr.
  • Pakk deigen inn i plastfolie og la gjerne deigen stå kaldt i en halv til en times tid i kjøleskapet, da er den enklere å ha med å gjøre. Kjevle ut deigen i ca 5 millimeters tykkelse direkte på et bakepapir eller på en bakematte.
  • Skjær ut pepperkakene, bruk de formene du liker. Prøv å velg utstikkere med lignende størrelse slik at pepperkakene blir stekt jevnt.
  • Stek pepperkakene ved 200 grader, midt i ovnen, til de er ferdigstekt.
    Det tar omtrent 5-8 minutter, dette avhenger av størrelsen på pepperkakene og stekeovnen din. Prøv deg gjerne frem til du får konsistensen du ønsker.
  • La pepperkakene først avkjøles noen minutter på stekeplaten før de flyttes over på rist.
    La pepperkakene bli helt kalde før du pynter dem. Pynt med melisglasur.
    Trenger du en god oppskrift på melisglasur? Prøv vår, les den her

Tips

  • Om deigen din er for tørr når du er ferdig med å blande inn alle tørre ingredienser, tilsett litt melk, men bare litt for å mykne den.
  • Når du har kjevlet ut deigen og stukket ut noen former, resten av deigen blir varm og vanskeligere å jobbe med.
    Legg den derfor tilbake i kjøleskapet til avkjøling når du ikke jobber med den, så blir den lettere å jobbe med når du vil stikke ut flere pepperkaker.
  • Sett deigen i kjøleskapet i minst halv time før du stikker ut pepperkakene, men gjerne over natten.
Stikkeord cookies, jul, kjeks, pepperkaker

OPPBEVARING

  • Deigen kan oppbevares i kjøleskapet i inntil 1 uke eller fryses.
  • Når de er stekt, oppbevar pepperkakene i en luftett beholder, de trenger ikke være i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *