siste inlegg
22
mar
Denne oppskriften er laterlig enkel fordi du trenger kun 2 ingredienser og ingen iskrem maskin.
Ved å lage din egen iskrem vet du nøyaktig hva som kommer til å være i den. Den kan være sunnere (eller ikke *blunk blunk*) hvis du ønsker det! Det er også flott siden du kan lage akkurat hvilken smak du ønsker!
Denne versjonen er allerede ganske søt siden hovedingrediensen er kondensert melk, så hvis du er som meg og ikke liker altfor søte ting du kan bare gjøre som meg: Til denne oppskriften tilsett en ekstra halv pakke med fryst fukt, så istedenfor å bruke 500 gram bruker jeg 750 gram, sluttresultatet vil være en kremete, litt søt og fruktig iskrem.
Hvorfor kondensert melk og ikke melk eller fløte?
Kondensert melk er kumelk hvor vanninnholdet er fordampet bort. Den tykke og sirupaktige melken virker som søtemiddel og myker opp iskremen, av den grunn vil iskremen ende opp kremete og vil ikke bli full av iskrystaller som skjer når vi lager den med bare melk.
Lagre de i fryseren og ta den ut med en gang du vil spise den, den trenger ikke tid til å bli myk. Den vil være myk å bite i med en gang.
Du kan lagre den direkte i silikonformen, eller om du ønsker å lage mange på forhånd, som jeg gjør, jeg lagrer de i individuelle poser så jeg kan ut en fra fryseren når jeg ønsker å gi etter for fristelsen.
Det beste med denne oppskriften er at du kan endre den til å lage forskjellige smaker, bruk hvilken frukt du ønsker, lag enkel smaker, miks de sammen eller lag half and half. Alt er lov!